skip to Main Content
Menu

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 29 Μαΐ – 2 Ιουν 2018

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ – ΝΙΣ

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΟΥΝΑΒΗ

ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕΡΒΙΑΣ


ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Από 29 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2018

1η μέρα Τρίτη 29 Μαΐου: Σέρρες – Σόφια – Βελιγράδι (600 χλμ.)

Αναχώρηση στις 7:00 το πρωΐ από την Εθνική Τράπεζα (Πλατεία Ελευθερίας) με κατεύθυνση τον Προμαχώνα. Διέλευση Ελληνο-Βουλγαρικών συνόρων, στάση για καφέ και συνεχίζουμε για τα Βουλγαρο-Σερβικά σύνορα (Καλοτίνα) περνώντας από τον περιφερειακό δακτύλιο της Σόφιας. Αφού φθάσουμε έξω από την πόλη Νις, εισερχόμαστε στον αυτοκινητόδρομο προς το Βελιγράδι. Γεύμα καθ’ οδόν. Άφιξη στο Βελιγράδι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η μέρα Τετάρτη 30 Μαΐου: Βελιγράδι

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την περιήγηση στην όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας, την «Λευκή Πόλη» όπως μεταφράζεται η ονομασία της.

Η πρώτη μας επίσκεψη είναι το φρούριο Καλέμεγκνταν που βρίσκεται στην συμβολή των ποταμών Σάβου και Δούναβη και χτίστηκε στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως οχυρό για την προστασία της πόλης. Εντός του φρουρίου υπάρχει και το Στρατιωτικό Μουσείο στο οποίο παρουσιάζεται ολόκληρη η ιστορία της Γιουγκοσλαβίας. Αμέσως μετά θα κατέβουμε κάτω από το φρούριο για να επισκεφθούμε τον Πύργο Νεπόιζε όπου φυλακίστηκε και στραγγαλίστηκε ο Ρήγας Φεραίος και 7 σύντροφοί του, από τους Τούρκους. Συνεχίζοντας την περιήγηση κατεβαίνουμε στον όμορφο πεζόδρομο Κνέζ-Μιχαήλοβα, με τα εντυπωσιακά κτήρια του 19ου αιώνα, όπου στεγάζονται μοντέρνα καταστήματα και κομψά εστιατόρια και καφέ. Στο τέλος του πεζοδρόμου βγαίνουμε στην πλατεία Δημοκρατίας με το έφιππο άγαλμα του Πρίγκηπα Μιχαήλ. Γεύμα στο ξενοδοχείο και συνεχίζουμε για τον Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Σάββα, τον μεγαλύτερο του κόσμου που ακόμα δεν έχει τελειώσει και στη συνέχεια φεύγουμε για την αριστοκρατική συνοικία του Βελιγραδίου για να επισκεφθούμε «Το σπίτι των λουλουδιών» όπως λέγεται το Μαυσωλείο του μεγάλου ιστορικού ηγέτη Τίτο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετικό γλέντι σε ταβέρνα με παραδοσιακή σερβική ορχήστρα και φολκλορικό πρόγραμμα στην περιοχή Σκαντάρλια στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για μία από τις ομορφότερες γειτονιές του Βελιγραδίου γεμάτη με ταβέρνες, ορχήστρες, πλανόδιους μουσικούς, ζωγράφους που δίκαια ονομάστηκε «Σερβική Μονμάρτη». Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

3η μέρα Πέμπτη 31 Μαΐου: Βελιγράδι

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Νέο Βελιγράδι. Θα θαυμάσουμε μια όμορφη μοντέρνα πόλη, γεμάτη από μεγάλα κτήρια, ουρανοξύστες και εμπορικά κέντρα. Θα επισκεφθούμε το μεγάλο εμπορικό κέντρο USCE, με πάρα πολλά καταστήματα διαφόρων ειδών όπου θα βρούμε όλες τις γνωστές ευρωπαϊκές φίρμες. Τελειώνοντας την περιήγηση στο Νέο Βελιγράδι θα μεταβούμε στην σχετική προβλήτα στον ποταμό Σάβο και θα κάνουμε, προαιρετικά, μία μικρή κρουαζιέρα διασχίζοντας αρχικά τον ποταμό Σάβο μέχρι τις εκβολές του στον Δούναβη. Επάνω στο ποταμόπλοιο θα απολαύσουμε την θέα του Παλιού και του Νέου Βελιγραδίου με τα νησάκια και τους χώρους αναψυχής που βρίσκονται γύρω από τα ποτάμια. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε, εξ ιδίων, στο προάστιο του Βελιγραδίου Ζέμουν σε παραλιακές ταβέρνες δίπλα στον Δούναβη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η μέρα Παρασκευή 1 Ιουνίου: Βελιγράδι – Νόβι Σάντ – Βελιγράδι (90+90 χλμ.)

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για το Νόβι Σάντ. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας και μεγάλο διοικητικό, οικονομικό και εμπορικό κέντρο της Επαρχίας Βοϊβοντίνα. Κτισμένη δίπλα στον Δούναβη έχει έντονη Αυστροουγγρική παρουσία, με εξαιρετικά δείγματα αρχιτεκτονικής μπαρόκ. Θα επισκεφθούμε την κεντρική πλατεία με τους γύρω πεζοδρόμους που είναι γεμάτοι από καφέ εστιατόρια καταστήματα και πλανόδιους πωλητές. Θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό καθώς και τον Ορθόδοξο Ναό SabornaCrkva του 18ου αιώνα αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο. Μετά θα ανεβούμε στο Κάστρο Πετροβαραντίν για να απολαύσουμε μια μαγευτική θέα στον Δούναβη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την επαρχιακή πόλη StremsiKarlovsi, μια κουκλίστικη μικρή πολιτεία που προστατεύεται από την UNESCO, όπου θα δούμε την ιστορική έδρα του Πατριαρχείου και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Γεύμα εξ ιδίων σε ταβέρνα της πόλης. Η παρουσία μας στο Νόβι Σάντ θα τελειώσει με την επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο της Σερβίας, Φρούσκα Γκόρα, που είναι ένα υπέροχο βουνό μέσα στο πράσινο, με 16 μοναστήρια, υπέροχους ξενώνες για χαλάρωση και καφέ, υπαίθριες παιδικές χαρές, καταστήματα με σουβενίρ κ.λ.π. Η τοποθεσία αυτή δίκαια ονομάστηκε «Άγιο Όρος» της Σερβίας. Τα πιο αξιόλογα Μοναστήρια είναι του Κρούσενταλ του 16ου αιώνα (1509) και χρησιμοποιήθηκε σαν ορμητήριο των Σέρβων επαναστατών εναντίον των Τούρκων καθώς και το Χόποβο παλιό μοναστήρι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο. Επιστροφή το βράδυ στο Βελιγράδι, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η μέρα Σάββατο 2 Ιουνίου: Βελιγράδι – Νις – Σέρρες (600 χλμ.)

Πρωινό και ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής. Λίγο πριν από το μεσημέρι θα μπούμε στην πόλη Νις για καφέ και γεύμα, εξ ιδίων, στον κεντρικό πεζόδρομο, με πολλά καταστήματα, καφέ και ταβέρνες. Επιστροφή στις Σέρρες περιφερειακά της Σόφιας αργά το βράδυ.

Τέλος Εκδρομής

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο: 250 €

Επιβάρυνση μονόκλινου 140 €

Δηλώσεις συμμετοχής έως 24/4/2018 με προκαταβολή 100 €

Η τιμή περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά με τουριστικό λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια, στο ξενοδοχείο ABBA, 4*.
  • Ημιδιατροφή (4 πρωινά, 1 γεύμα και 3 δείπνα).
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ελληνόφωνας ξεναγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει:

Επιπλέον φαγητά, ποτά, εισόδους μουσείων-μνημείων, προαιρετική διασκέδαση, προαιρετική κρουαζιέρα κι ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Σημείωση: Το πρόγραμμα των ξεναγήσεων και περιηγήσεων μπορεί να τροποποιηθεί ύστερα από τις υποδείξεις των τοπικών ξεναγών.

Ταξιδιωτικά έγγραφα: Αστυνομική ταυτότητα (ισχύει για 15 χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης) ή Διαβατήριο (ισχύει για 5 χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης). 

Back To Top
×Close search
Αναζήτηση