skip to Main Content

Βελιγράδι – Η Λευκή Πόλη

28η Οκτωβριου ’23 | 4&5 ημέρες

Από : 139 € / 185 € 

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

 

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τα γραφεία μας για σύνορα Ευζώνων. Χρόνος ελεύθερος για αγορές στα DUTY FREE, στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών. Στη συνέχεια και περνώντας περιφερειακά από τα Σκόπια, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διέλευση των συνόρων και εισερχόμαστε στην Παλαιά Σερβία. Άφιξη στην πρωτεύουσα, το Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ πρώτη γνωριμία με την πόλη.

2η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΕΩΣ – ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ – ΜΝΗΜΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΙΤΟ – ΒΡΑΔΙΝΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ SKADARLIJA

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση στην όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας. Θα ξεκινήσουμε από το το σύμβολο της παλιάς πόλης, το φρούριο Καλεμέγκνταν, που είναι χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα και χτίστηκε στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως οχύρωση για την προστασία από τους εχθρούς, τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου και θα συνεχίσουμε με τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή. Θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, το ξενοδοχείο <Moskva>, σήμα κατατεθέν της πόλης και φυσικά τον Άγιο Σάββα, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων. Το εσωτερικό του ναού είναι λίγο < ψυχρό>, αλλά θα ανακαλύψετε τις γωνιές του, το παλιό ξυλόγλυπτο τέμπλο του ιερού του Αγίου Σάββα και εκπληκτικά ψηφιδωτά της σερβικής αγιογραφίας.  Θα δούμε ακόμη,  το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στο μεγάλο ηγέτη, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με καταστήματα για φθηνές αλλά και ποιοτικές αγορές. Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε στο Νέο Βελιγράδι το μεγάλο εμπορικό κέντρο Usche, όπου θα συναντήσετε όλες τις γνωστές ευρωπαϊκές φίρμες. Το βράδυ σας προτείνουμε έξοδο στην μποέμ περιοχή της πόλης, την περίφημη Skadarlija, μία από τις ομορφότερες περιοχές, όπου η νυχτερινή ζωή διαρκεί μέχρι τις πρωινές ώρες και θα βρείτε εστιατόρια, bars, clubs. H περιοχή θα σας θυμίσει τα παλιά Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη νότα στην πλακόστρωτη περιοχή δίνουν οι πλανόδιοι μουσικοί, οι οποίοι τραγουδούν  παραδοσιακά σέρβικα τραγούδια.

 

3η ημέρα: ΝΟΒΙΣΑΝΤ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ – SREMSI KARLOVCI – ΒΥ ΝIGHT ZEMUN

Πρόγευμα και αναχωρούμε προαιρετικά για την πόλη του Νόβι Σαντ, πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα και 2η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Αποτελεί οικονομικό κέντρο και είναι ιδιαίτερα γνωστή για το πανεπιστήμιο της. Είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση στις εμπορικές συναλλαγές. Στην περιήγησή μας θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την επαρχιακή πόλη Sremsi karlovci, η οποία βρίσκεται μόλις 5 χλμ. από την πόλη και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ιστορική έδρα του Πατριαρχείου και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για ένα τόπο με ιδιαίτερη πνευματική και πολιτιστική αξία δεδομένου ότι εκεί κυκλοφόρησε το πρώτο λογοτεχνικό περιοδικό του κόσμου. Κατά την διάρκεια της επιστροφής μας στο Βελιγράδι θα απολαύσουμε μια εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς διαδρομή. Για το βράδυ και με το λεωφορείο μας θα πραγματοποιήσουμε μια παραδουνάβια πανοραμική βόλτα στην περιοχή Ζέμουν, μια από τις πιο γραφικές περιοχές της πόλης.

4η ημέρα: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΙΣΟΑΡΑ

Πάρτε ένα καλό πρωινό και απολαύστε την πόλη με τον τρόπο που εσείς θέλετε. Αν πάλι είστε εξερευνητές, ελάτε μαζί μας σε μια ακόμα προαιρετική ημερήσια εκδρομή στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, στα 148χλμ από το Βελιγράδι. Στη διάρκεια της επίσκεψής μας στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023, θα επισκεφτούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως την πλατεία Νίκης, γνωστή και με το όνομα Πλατεία Όπερας, τον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό, τον Προμαχώνα, την Πλατεία Ελευθερίας, το Παλιό Δημαρχείο, τη Συναγωγή, την Πλατεία Ένωσης, τον Καθολικό Καθεδρικό Ναό, τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, το Προεδρικό Μέγαρο, το άγαλμα της Αγίας Τριάδας και άλλα. Στην Τιμισοάρα θα συναντήσουμε ένα μείγμα πολιτισμών και θρησκειών. Είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που χρησιμοποίησε τα ιππήλατα τραμ (1869) και τον ηλεκτρικό φωτισμό των δρόμων (1889). Εδώ ξεκίνησε η επανάσταση του 1989 ενάντια στο τότε υπάρχον καθεστώς. Μετά την ξενάγηση της πόλης, θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να γευματίσετε και να εξερευνήσετε μόνοι σας την πόλη. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Βελιγράδι.

5η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΙΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πρόγευμα  και αναχώρηση για την ιστορική πόλη Νις, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νισάβα. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και είναι γνωστή, καθώς εδώ γεννήθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος. Σύντομη περιήγηση στην πόλη και μετάβαση στα σύνορα Σερβίας-Σκοπίων. Με τις απαραίτητες στάσεις καθ οδόν φτάνουμε στην πόλη μας το βράδυ.

 

   Περιλαμβάνονται:

  • Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Συνοδός του γραφείου καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

   Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε αξιοθέατα
  • Σύνολο φόρων (δημοτικοί φόροι διαμονής, checkpoints κλπ) 15 ευρώ ανά άτομο
  • Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή Νόβι Σαντ – Σρέμσκι Καρλόβτσι + Ζέμουν by night : Ενήλικες 15€ Παιδια 10€
  • Προαιρετική εκδρομή στην Τιμισοάρα : Ενήλικες 25€ Παιδια 15€
Back To Top
Αναζήτηση