skip to Main Content

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 24-27/02

Απόκριες

4 ημέρες (2 νύχτες)

1η ημέρα: Αναχώρηση για Βελιγράδι (680 χλμ.)
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τα γραφεία μας για σύνορα Προμαχώνα. Χρόνος ελεύθερος για αγορές στα DUTY FREE, στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών. Στη συνέχεια και περνώντας περιφερειακά από τη Σόφια, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διέλευση των συνόρων και εισερχόμαστε στην  Σερβία. Άφιξη στην πρωτεύουσα, το Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
2η ημέρα: Βελιγράδι – Γύρος Πόλεως – Μνημειακο Κεντρο Τίτο – River Cruise – Skadarlija
Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση στην όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας. Θα ξεκινήσουμε από το σύμβολο της παλιάς πόλης, το φρούριο Καλεμέγκνταν, που είναι χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβα και χτίστηκε στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως οχύρωση για την προστασία από κατακτητές. Θα δούμε τον Πύργο Nebosja, φυλακή και τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου και θα συνεχίσουμε με τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή. Θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica και φυσικά τον Άγιο Σάββα, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων. Στο εσωτερικό του ναού θα ανακαλύψετε το παλιό ξυλόγλυπτο τέμπλο του ιερού του Αγίου Σάββα και εκπληκτικά ψηφιδωτά της σερβικής αγιογραφίας.  Θα δούμε ακόμη το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στο μεγάλο ηγέτη, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο.  Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με καταστήματα για οικονομικές αλλά και ακριβότερες  αγορές. Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε στο Νέο Βελιγράδι το μεγάλο εμπορικό κέντρο Usche, όπου θα συναντήσετε όλες τις γνωστές ευρωπαϊκές φίρμες.  Το μεσημέρι ελάτε προαιρετικά μαζί μας να δούμε την πόλη μέσα από μια ωραία κρουαζιέρα. Δείτε το φρούριο από μια άλλη οπτική γωνία, το νησί του πολέμου, την μποεμ περιοχή Zemun κ.α. Το βράδυ είναι απαραίτητη μια έξοδος στην κοσμοπολίτικη περιοχή της πόλης, την περίφημη Skadarlija, μία από τις ομορφότερες περιοχές, όπου η νυχτερινή ζωή διαρκεί μέχρι τις πρωινές ώρες και θα βρείτε εστιατόρια, bars, clubs. Ιδιαίτερη νότα στην πλακόστρωτη περιοχή δίνουν οι πλανόδιοι μουσικοί, οι οποίοι τραγουδούν  παραδοσιακά σέρβικα τραγούδια.
3η ημέρα: Νόβι Σαντ – Σρέμσκι Καρλόβτσι – Ζέμουν
Πρόγευμα και αναχωρούμε για  την πόλη του Νόβι Σαντ, πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα και 2η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Αποτελεί οικονομικό κέντρο και είναι ιδιαίτερα γνωστή για το πανεπιστήμιο της. Είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση στις εμπορικές συναλλαγές. Στην περιήγησή μας θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την επαρχιακή πόλη Sremsi karlovci, η οποία βρίσκεται μόλις 5 χλμ. από την πόλη και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ιστορική έδρα του Πατριαρχείου και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για ένα τόπο με ιδιαίτερη πνευματική και πολιτιστική αξία δεδομένου ότι εκεί κυκλοφόρησε το πρώτο λογοτεχνικό περιοδικό του κόσμου. Κατά την διάρκεια της επιστροφής μας στο Βελιγράδι θα απολαύσουμε μια εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς διαδρομή. Tο βράδυ αξίζει μια παραδουνάβια βόλτα στην περιοχή Ζέμουν, μια από τις πιο γραφικές περιοχές της πόλης.
4η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΙΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (680 χλμ.)
Πρόγευμα  και αναχώρηση για την ιστορική πόλη Νις, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Σάβα. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και είναι γνωστή, καθώς εδώ γεννήθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος. Σύντομη περιήγηση στην πόλη και μετάβαση στα σύνορα Σερβίας-Βουλγαρίας. Με τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν για καφέ και ξεκούραση φτάνουμε στην πόλη μας το βράδυ.

Τιμή συμμετοχής:  159 €

Περιλαμβάνονται:
Μεταφορές με τουριστικό λεωφορείο.  Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια σε ξενοδοχείο με πρωινό.  Περιηγήσεις – ξεναγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.  Συνοδός του γραφείου μας.  Ασφάλεια αστικής ευθύνης. ΦΠΑ.
Δεν περιλαμβάνονται: 

Είσοδοι σε αξιοθέατα. Σύνολο φόρων (δημοτικοί φόροι, checkpoints κ.α.) 10 ευρώ ανά άτομο. Ασφάλιση covid. Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή είναι προαιρετικό.

 

Back To Top
Αναζήτηση