skip to Main Content

Πρέπει να γνωρίζετε οτι ισχύει για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο «Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτατης Ανάγκης 112» τον οποίο μπορείτε να καλέσετε από οποιοδήποτε τηλέφωνο, κινητό ή σταθερό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Στον αριθμό 112 μπορείτε να βρείτε επίσης και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για περιπτώσεις ανάγκης σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε

Κάτω των 2 ετών

Παιδιά σε αυτή την ηλικία δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ταξιδέψουν ασυνόδευτα

Κάτω των 6 ετών

Παιδιά κάτω των έξι(6) χρόνων δεν μπορούν να ταξιδέψουν ασυνόδευτα, εκτός και αν συνοδεύονται από άτομο πάνω από την ηλίκια των δεκαοκτώ (18) ετών.

6-14 ετών

Από την ηλικία των έξι(6) μέχρι δεκατεσσάρων (14),  τα παιδιά που ταξιδεύουν μόνα τους θα θεωρούνται ασυνόδευτα ή “UMs”

Νεαροί επιβάτες 15-18 ετών

Η υπηρεσία UM μπορεί να προσφερθεί σε νεαρούς επιβάτες ηλικίας 15 -18ετών εφόσον ζητηθεί από τους γονείς τους, με τους ίδιους όρους κανονισμούς και χρέωση που ισχύουν  για τα ασυνόδευτα ηλικίας 6-14 ετών , και εφόσον συμπληρωθούν οι ίδιες φόρμες και έγγραφα.

Μόνο μικρές γάτες και σκύλοι έως 8 κιλά μπορούν να γίνουν δεκτοί. Θα πρέπει να μεταφέρεται σε ένα κλουβί διαστάσεων ίση με 45Χ30Χ35 εκ. και μπορείτε να το βάλετε κάτω από το μπροστινό σας κάθισμα.

Πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις όπως:

Τα κατοικίδια πρέπει να είναι υγιή και οι ιδιοκτήτες τους να προσκομίσουν το βιβλιάριο υγείας. Το βιβλιάριο θα πρέπει να είναι στην αγγλική γλώσσα. Θα πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι το κατοικίδιο έχει κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και ότι φέρει ηλεκτρονικό μικροτσίπ-ταυτότητα. Επιπλέον για τα διεθνή ταξίδια θα πρέπει να διαθέτουν και διαβατήριο.

Τα κατοικίδια πρέπει να παραμείνουν στα κλουβιά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού πλην των στάσεων. Επιπλέον δεν πρέπει να υπάρχει κίνδυνος διαρροών από το κλουβί και τα κατοικίδια. Επίσης το φίμωτρο είναι υποχρεωτικό.

Όλα τα ζώα πρέπει να είναι ήσυχα και να μην ενοχλούν τους υπόλοιπους επιβάτες. Επίσης να είναι καθαρά και να μπορούν να ελεγχθούν.

Για την οικονομική επιβάρυνση της συγκεκριμένης υπηρεσίας μπορείτε να ενημερωθείτε απευθείας από το τμήμα κρατήσεων.

Εάν επιθυμείτε να μεταφέρετε κάποιο άλλο είδος ζώου, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το τμήμα μας.

* Τα κατοικίδια δεν επιτρέπονται στις πτήσεις προς / από οποιοδήποτε αεροδρόμιο του Λονδίνου

Να θυμάστε ότι είναι δική σας ευθύνη να διαθέτετε έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Κάθε χώρα έχει τους δικούς της κανόνες για τους επισκέπτες διαφορετικών εθνικοτήτων. Για ορισμένες χώρες για παράδειγμα το διαβατήριό σας θα πρέπει να είναι σε ισχύ τουλάχιστον άλλους 6 μήνες μετά την επιστροφή σας στην Ελλάδα. ’λλες χώρες χρειάζονται συγκεκριμένη VISA. Μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση για VISA στην πρεσβεία της χώρας που σκοπεύετε να επισκεφθείτε. Ορισμένες χώρες χορηγούν VISA κατά την άφιξή σας στο αεροδρόμιο.

Πριν από την αναχώρηση όλοι οι επιβάτες οφείλουν να παρουσιάσουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για την έξοδό τους από τη χώρα αναχώρησης, την είσοδό τους στην χώρα προορισμού και την κυκλοφορία τους στην τελευταία. Οφείλουν επίσης να ακολουθήσουν την υγειονομική τακτική σε ισχύ, η οποία ορίζεται από τις σχετικές νομικές διατάξεις καθώς και κάθε όρο που έχει τεθεί σε εθνικό επίπεδο (είτε χώρα αναχώρησης είτε προορισμού).

Τα παιδιά που ταξιδεύουν στο εξωτερικό χρειάζονται διαβατήριο σαν έγγραφο αναγνώρισης. Για ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρκεί το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Για τις πτήσεις εσωτερικού συνιστώμενα είναι το βιβλιάριο υγείας ή το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο για ταυτοποίησή τους εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Υγεία
Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας ή αν έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το θεράποντα ιατρό σας πριν το ταξίδι. Θα πρέπει επίσης να συμπληρώσετε ένα ιατρικό έντυπο, μαζί με τον γιατρό σας και με την υπογραφή του τελευταίου. Το υπογεγραμμένο έγγραφο πρέπει να σταλεί στο γραφείο.

Εάν είσθε υπήκοος κράτους μέλους της ΕΕ και αρρωστήσετε κατά το ταξίδι σας, μπορείτε να τύχετε ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης δωρεάν ή με μειωμένο κόστος.

Ασφάλεια ταξιδιού
Επιθυμείτε ενδεχομένως να ασφαλιστείτε για το ταξίδι σας, καθώς λίγες μόνο χώρες της ΕΕ καταβάλλουν όλα τα έξοδα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Τυχόν ασθένεια ή ατύχημα στο εξωτερικό μπορεί να συνεπάγεται επιπλέον έξοδα μετακίνησης, στέγασης ή επαναπατρισμού, για τα οποία θα πρέπει να είστε ασφαλισμένοι.

Ταξίδι την εποχή του Covid-19

Ενημερωθείτε για τους περιορισμούς και τα μέτρα προστασίας που ισχύουν στον προορισμό σας από τα προξενεία της χώρας.

Back To Top
Αναζήτηση